Leke tedavisi, Akne ve Sivilce tedavisi, Mezolifting, Bitkisel Peeling ve daha fazlası ile cilt bakımı hizmetleri.
Leke Tedavisi
Ciltte oluşan lekeler cildin dış uyarılara karşi tepkisidir. Kızarma, çabuk renk değişimi ve lekelenme cildin yapısı hakkında bilgi verir. Kılcal damarları yüzeye yakın olan ciltler çabuk kızarır, alerjik reaksiyonlar gösterir. Bazı ciltlerde ise hormonal nedenlere bağlı olarak ciltte leke ve renk değişimleri görülebilir. Kan dolaşımının zayıf olduğu ciltler ise cansızdır. Cilt analizinde dikkat edilecek diğer faktörler ise; cildin yapısı, ısısı, nem oranı, asit-alkalin dengesi (pH oranı) ve cilt üzerindeki belirleyici özelliklerdir (çil, leke, ben, kist vs.).
Leke tedavisi uygulamasında en önemli unsur; uygulamayı yapacak olan kişinin temel bilgilere en üst düzeyde sahip olması, gereken ürünleri cilt ve leke yapısını göz önünde bulundurarak kullanması ve uygulanacak tedavi sürecini periyodik olarak doğru takip etmesidir. Gereken hijyen kurallarını ve uygulama zamanlamasını doğru yapmayan uygulayıcı cilde uzun vadede daha kalıcı zarar verebilir. Bu nedenle leke tedavisi uygulamasını en doğru yerde ve süreçte yapmak önemlidir.
Yöntemler : Karboksi – Kimyasal Peeling
Karboksiterapi Nedir?
Cildin canlılığını tekrar sağlamak için çok uzun yıllardır kozmetik bilimde CO2 kullanımı oldukça yaygındır. CO2 Derneği kurulup uzun süredir lekeler ve ciltte oluşan hasarları n çözümü için çalışmalar yapmaktadır. Özellikle cansız, matlasan ve kollajen yıkımı oluşmuş ciltte oksijen depolanmasını sağlayan yoğun bir maskedir. Matlasan cilt te su kaybı oldukça fazladır. Havuz suları ve kullanılan kimyasal ürünler cilt yüzeyinde farkında olmadan tortu bırakır. Bu durumlarda cildimize uygulayacağımız karboksi maskeyle oksijen depolanmasını sağlarız.
Güneş lekesi, yaşlılık lekesi, doğum sonrası oluşan lekelerde cildimiz de oluşan derinliğe ve lekenin yoğunluğuna göre 3 ila 6 seanslık kürler uygulanır. Uygulama sonrası kan dolaşımını hızlandırarak cildin yüzeyindeki toksinlerden arınarak daha canlı ve aydınlanmış bir cilt sağlar. Gözeneklerin sıkılaşıp porların küçülme si gözlenir. Cildin elastikiyetini arttırıp toparlama sağlar. Yapılan kürleri sonunda güneşten hasar görmüş ciltten kurtulmuş oluruz.
Akne – Sivilce Tedavisi
Akne Tedavisinde Kullanılan Yöntemler
Topikal (Krem) Tedavi
İlaç Tedavisi
Mezolifting (Cilt Mezoterapisi)
Kimyasal / Bitkisel Peeling
Medikal Cilt Bakımı Tedavisi
Co2 Fraksiyonel Lazer
Topikal (Krem) Tedavi
Topikal tedavi, ilaçların deriye değişik yöntemlerle doğrudan uygulanmasıdır. Ergenlik döneminde görülen akneler (fizyolojik akne) ve sivilceler genellikle topikal tedaviye olumlu yanıt verirler.
İlaç Tedavisi
Topikal tedavinin yanıt vermediği durumlarda ağızdan ilaç tedavisi kullanılabilir. Ağızdan ilaç kullanımı orta derecede ve şiddetli aknesi olan hastalar için önerilmektedir. Bu tür ilaçlar sıklıkla topikal tedavi ile birlikte kullanıldığında daha iyi sonuç verir.
Mezolifting (Cilt Mezoterapisi)
Dıştan uyguladığınız kremler, daha çok cildin üst tabakasını nemlendirip besler. Ancak cildin asıl canlılığını ve destek görevini sağlayan, kozmetik görünüm açısından beslenmeye ve neme ihtiyacı olan hücreler alt deride bulunur. Mezolifting, enjeksiyon yoluyla derinin bariyer fonksiyonunu aşıp alt tabakasına ulaşması sayesinde akne tedavisinde daha etkili bir başarı sağlamaktadır.
Bitkisel Peeling
Akneler için yapılan yüzeysel peeling ise salisilik asitlerle (BHA’lar) yapılan peelinglerdir. Bu madde daha yüzeysel olarak epidermisi (cildin en üst tabakasını) etkiler. Daha çok akne, siyah ve beyaz nokta tedavisinde ve ikincil olarak lekelerin tedavisinde de tercih edilmektedir. Bitkisel Peeling uygulamaları 2-3 hafta aralıklarla 6-10 seans yapılır. Mezolifting (cilt mezoterapisi) sonrası tamamlayıcı olarak ta uygulanır.
Medikal Cilt Bakımı Tedavisi
Cilt bakımında cildin nem oranının dengelenmesi, akne ve dış etkenlerden korunması için vitaminler ve antioksidanlar içeren profesyonel ürünler kullanılıyor. Mezolifting (cilt mezoterapisi) sonrası tamamlayıcı olarak ta uygulanır.
Co2 Fraksiyonel Lazer
Akne izleri (sivilce) ve çukurları, yara ve yanık izleri ve deri çatlaklarının görüntüsünün düzeltilmesinde kullanılan etkili bir tedavidir.
Lazerle sivilce (akne) tedavisi ne zaman yapılmalıdır?
Lazer ve ışık sistemleri sivilce-akne tedavilerine yardımcı olan, tedaviyi hızlandıran ve iz kalma olasılığını azaltan yöntemlerdir. Sivilce tedavisinde tedavi süresini kısaltmak, tekrar eden sivilce şikayetini engellemek amacıyla ve ağızdan ilaç kullanamayan sivilce hastaları için lazer ve ışık tedavileri yapmak çok faydalı olur. Ayrıca iz kalmaya eğilimli ve iz kalmış akne hastalarına lazer ve ışık tedavileri yapmak izleri tedavi eder. Sivilce-akne tedavisinde amaç hastayı bir an önce iyileştirmek ve iz kalmamasını sağlamak olmalıdır. Sivilce tedavileri sırasında lazer tedavileri uygulamak bir yandan iz tedavisi de sağlamaktadır.
Lazerle sivilce (akne) tedavisi nasıl yapılır?
Lazerle sivilce-akne tedavisi 1-3 hafta aralıklarla yapılabilir. Uygulanan cihaza göre seans sayısı değişmekle birlikte en az 4-6 seans önerilir. Lazerle akne tedavisinin yanı sıra krem ve ağızdan ilaç tedavilerine devam edilebilir.
Lazerle sivilce (akne) tedavisi sonrası ciltte görülen değişiklikler nelerdir?
Yapılan lazer sisteminin çeşidine göre lazerle akne tedavisi sonrası ciltte hafif bir pembelikten hafif bir kabuklanmaya kadar birkaç süren cilt değişiklikleri olabilir. Genel olarak yan etki oranı düşük uygulamalardır. Bronz ve esmer tenlerde tüm lazer ve ışık uygulamalarında olduğu gibi dikkatli olunmalıdır.
Lazerle sivilce (akne) tedavisi nasıl etkili olur?
İltihaplı sivilce oluşmasında başlıca nedenlerden biri normalde deride yaşayan ve yağ kanallarında bulunan P. acnes bakterisidir. P. acnes bakterisi lazerlerin enerjisini emerek tahrip olur. Işık ve lazer sistemleri bakteri sayısını azaltarak sivilce oluşumunu engeller.
Ayrıca lazer ve ışık sistemleri deriye zarar vermeden deri altındaki yağ bezleri ısıtarak tahrip eder. Yağ kanallarının küçülmesi ve azalması sonucu sivilcelerde iyileşme meydana gelir.